Helló, Balatonfűzfő!

Balatonfűzfő ingatlan.com-os oldala

Balatonfűzfő fotója

Balatonfűzfőn keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonfűzfői statisztikák

Balatonfűzfő irányítószáma: 8175

A grafikonon Balatonfűzfő lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonfűzfő bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Magasmarti Anikó fotója

Magasmarti Anikó

13 éve az ingatlan.com-on

Magasmarti Anikó oldala
Balatonfűzfő a Balaton északi partjának keleti csücskében fekszik, a főváros kb. 110 km, a megyeszékhely, Veszprém 15 km távolságra van.
Budapestről vonattal és busszal is megközelíthető, Veszprémmel és a környező településekkel rendszeres buszjáratok kötik össze. 

Közúthálózata jó, folyamatosan fejlesztik. 
Az utóbbi években a központi terek is megszépültek. Nagyon hangulatos sétányt alakítottak ki a parton, amely a két strand között húzódik. Helyenként mellette megy a Balatont megkerülő kerékpárút is. 

A városnak három része van: a gyártelep köré épült ligetes lakótelep, Fűzfőgyártelep, a kertvárosias Tobruk és Fűzfőfürdő, amely a part menti sávot és az afölötti részt jelöli kisebb-nagyobb nyaralókkal, lakóházakkal. 
Az itt lakók egy része a turizmusból él, a többiek a gyártelepi részen és a városban lévő üzemekben, szolgáltató egységekben, illetve a megyeszékhelyen dolgoznak. 
Munkalehetőség szempontjából  jó az elhelyezkedése a városnak, hiszen a helyi lehetőségeken kívül Veszprém és Székesfehérvár is közel van, ahol nagy gyárak is megtelepedtek. 

A gyártelepi részen óvoda-bölcsőde, általános iskola van, amelynek falai között zeneiskola is helyet kapott. Az itt működő középiskolának szakképző és gimnáziumi képzése is van. 
A település két háziorvosi, fogorvosi és gyermekorvosi rendelővel is rendelkezik. 
A kisebb bevásárlásokat helyben a főút melletti élelmiszerüzletben és több kicsi boltban, a nagybevásárlást pedig Veszprémben lehet megoldani. 

Turisztikai szempontból a Balatoni Bob Szabadidőparkot és a Balaton Csillagvizsgálót emelném ki. A szabadidőparkban két bobpálya, drótkötélpályák, mászófal, paintball pálya, kisgyerekeknek pedig ingyenes játszótér (kültéri-beltéri), ingyenes fitneszpark és kilátó üzemel a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel (étterem, büfé) együtt. 
A csillagvizsgálóban a csillagok, bolygók, égi jelenségek megfigyelésén túl különböző programokat, táborokat is szerveznek. 

A város kulturális élete is változatos, télen a művelődési ház szervez különböző előadásokat, koncerteket, családi programokat. A nyári időszakban jönnek az évek óta megrendezésre kerülő fesztiválok, pl. a Gombócfesztivál, amely remek ízutazás a gasztronómia világába, valamint a Beach Fesztivál, amely a könnyűzene kedvelőit vonzza. A strandon rendszeresek a kisebb koncertek is. 
Sportolási lehetőségek is szép számban elérhetőek a településen. Két kikötőjében a hajózás szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek, nyáron a vízi sportok: szörf, sup, stb. biztosítják a  kikapcsolódást. Az újonnan megnyílt Balaton Uszoda pedig versenymedencéjével és egy kisebb medencével télen-nyáron várja az úszni szeretőket. Falai között konditerem és szauna is üzemel. A városi stadion kivilágított focipályával, kosárpályával, műfüves focipályákkal várja a sportszeretőket. Az állandó lakók több sportág közül válogathatnak a városban. Működik tenisz, foci, kosárlabda, szörf és vitorlás egyesület is. 

Magasmarti Anikó tippjei:

Balatonfűzfőn a legjobb környék gyermekes családoknak és idősebbeknek a gyártelepi rész, mert igazi “madárcsicsergős” zöldövezet, illetve ezen a városrészen van a bölcsőde, az óvoda, az iskolák, az orvosi rendelők és gyalogosan, babakocsival is minden percek alatt elérhető. 

Mivel Balaton parti településen vagyunk, az árat leginkább a panoráma és a víz közelsége határozza meg. A legértékesebb részek a panorámás részei a városnak, pl. a Mámatető kilátással rendelkező utcái (Hóvirág u. környéke), valamint a strandközeli részek, a Sirály utcai nyaraló övezet és a strand melletti közvetlen vízparti terület. 

A területfejlesztések közül a legnagyobb elkészült projekt a Balaton-parti sétány volt, amely kb. 2 km hosszan a tó mentén húzódik, hangulatos híddal és öblökkel, játszótérrel, kerékpáros pihenővel, stéggel, ahonnan a nádas élővilága megfigyelhető és a Fűzfői-öböl belátható. 
Most van előkészítés alatt egy városi kikötő építése kishajók számára. Így már Fűzfőnek is lesz mólója, amelyet a sétányról lehet majd elérni. 
  • Zöld területek mennyisége
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Játszóterek mennyisége, minősége
  • Szép belváros
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Egészségügyi ellátás színvonala
További ingatlanosok a térségben

Balatonfűzfő és környéke

Eladó ingatlanok Balatonfűzfőn

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch