Helló, Várpalota!

Várpalota ingatlan.com-os oldala

Várpalota fotója

Várpalotán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Várpalotai statisztikák

Várpalota irányítószáma: 8100

A grafikonon Várpalota lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Várpalota bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Viniczai Ildikó

10 éve az ingatlan.com-on

Viniczai Ildikó oldala
Várpalota elhelyezkedése természeti, gazdasági és kulturális szempontból is rendkívül kedvező. Székesfehérvár, Veszprém és a Balaton is fél órán belül, Budapest egy óra alatt elérhető személygépkocsival és tömegközlekedéssel egyaránt. 
Várpalotán a Péti Nitrogénművek Zrt. a legnagyobb létszámú munkaerőt foglalkoztató vállalat, így a két megyeszékhely által nyújtott lehetőségek kiemelkedő fontossággal bírnak a város lakóinak életében. A két megyeszékhely befektetői és a saját részre vásárlók közül is sokan várpalotai ingatlant keresnek, mivel a várpalotai árak még mindig kedvezőbbek a veszprémi és székesfehérvári árakhoz képest.
Fejlesztések: a Zöld város nevű projekt keretein belül teljesen megújult a Thury-vár környéke, új városi közparkot és többfunkciós városi teret hoztak létre, valamint 23 ezer négyzetméternyi zöldfelület rendezését végzik el. 2022 január 13-án átadásra került a várpalotai tanuszoda épülete.

Viniczai Ildikó tippjei:

A lakásokat tekintve legkedveltebb rész a városközpont. A Kálvária és a Tésidomb nevű városrészek közül az utóbbi keresettebb, mivel minden fontos infrastrukturális intézmény és szolgáltató megtalálható itt.
A legelőkelőbb családi házas övezet a Loncsos, emellett a Kismező és az Alsóváros, amelyeket egyformán kedvelnek a vásárlók.
Várpalotán nincsenek nagy távolságok, így a fiatalok és a gyermekes családok esetében is az ingatlan ár-érték aránya a döntő.
Az idősek számára fontos a boltok, az orvosi rendelő és a gyógyszertár közelsége, így ők inkább a városközpontot, illetve a Tésidombot részesítik előnyben.
  • Szép belváros
  • Zöld területek mennyisége
  • Munkahelyek a közelben
  • Megélhetési költségek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Egészségügyi ellátás színvonala
További ingatlanosok a térségben

Várpalota és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch