Helló, Balatonalmádi!

Balatonalmádi ingatlan.com-os oldala

Balatonalmádi fotója

Balatonalmádiban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonalmádi statisztikák

Balatonalmádi irányítószáma: 8220

A grafikonon Balatonalmádi lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonalmádi bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Bogdán Tamás fotója

Bogdán Tamás

4 éve az ingatlan.com-on

Bogdán Tamás oldala
Balatonalmádi az északi partszakaszon méltán nevezhető egyedi gyöngyszemnek. Jól megközelíthető  távolságra esik a fővárostól és számos más nagyvárostól is. Lokációs pozícióját tovább növeli, hogy Almádiból elindulva a Káli-medence irányában megannyi ikonikus települést és közkedvelt turisztikai célpontot érhetünk el rövid idő alatt, a nyári csúcsidőben is. 

A város egyedi hangulatával, gasztronómiai és kulturális programjaival elbűvöli az oda érkezőket. Előnyei között lehet megemlíteni kiváló éghajlati adottságait is.
Balatonalmádi állandó lakosainak száma az elmúlt időszakban több mint 20%-kal növekedett. Emellett minőségi életteret nyújthat fix nyaralási bázisként is.
Közbiztonsága elismert, meglévő oktatási intézményei magas szintűek. 
Városon belüli területi tagoltsága sokszínű és változatos, különböző igény esetén is kitűnő megoldásokat nyújt mindenkinek. 
Pazar panorámával rendelkező, kisebb-nagyobb patinás és egyszerűbb ingatlanokat találunk a város központjához egészen közeli Öreghegyen, amely a település rangsorában az első helyre pozícionálható a városközponttal együtt.
A part központjában lévő Szent Erzsébet park természetvédelmi területen található. A mindennapi séták része lehet, a század elejei telepítésű egyedi platán sorával.
Balatonfüred irányában Káptalanfüredre érkezünk, amely Almádi szerves részét képezi: a város csodás öreg tölgyek és fenyők ölelésében terül el. Különleges hangulatot kölcsönöz neki a szabadtéri kápolnája.
Veszprém felé haladva az ősi vörösberényi térség található, számos tradicionális, vörösköves épületével, valamivel távolabb esve a Balatontól. A Megye-hegy irányából elénk táruló Balaton látványa lenyűgöző látványt nyújt.
Az autópálya irányából, a 71-es főútról Budatava fogadja az érkezőket: bevásárlóközpont és pár alacsonyabb panellakás sora egészül ki a felújított lakóházakkal, nyaralókkal, közel a Balatonhoz és a strandhoz. A Városközpontnak és Káptalanfürednek szintén 2-2 strandja áll  a fürdőzők rendelkezésre. A parkolás jelenleg a város teljes területén díjmentes. 

Balatonalmádi egy igazi ajándék a természettől, szívből ajánlom a városban az ingatlan vásárlását!

Bogdán Tamás tippjei:

Káptalanfüredet leginkább a csendet, nyugalmat kedvelőknek ajánlom!
A Városközpont azoknak lehet megfelelő választás, akiknek lényeges, hogy minden fontosabb intézmény a közelben legyen, ezenkívül a balatoni panorámát is előnyben részesítik. 
Az Öreghegyet szintén azoknak javaslom, akik szeretnék látni a Balatont!
A legrégebbi, a vörösberényi rész azok számára lesz előnyös, akiknek fontos Veszprém közelsége.

Többféle fejlesztés is volt a városban: az elmúlt időszakban újították fel Balatonalmádi hotelét, folyamatosan épülnek a kisebb lakóparkok és tervben van egy nagyobb sportpálya építése is.
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Zöld területek mennyisége
  • Vendégszerető polgárok
További ingatlanosok a térségben

Balatonalmádi és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch