Helló, Balatonfüred!

Balatonfüred ingatlan.com-os oldala

Balatonfüred fotója

Balatonfüreden keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonfüredi statisztikák

Balatonfüred irányítószáma: 8230

A grafikonon Balatonfüred lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonfüred bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Ávor Zsuzsa fotója

Ávor Zsuzsa

11 éve az ingatlan.com-on

Ávor Zsuzsa oldala

A Balaton északi partjának fővárosa. Ismeretségét a fürdőtelep, a vitorlás élet és a szőlőkultúra alapozta meg. A lakosság nagy része napjainkban is ebből él. Infrastruktúrája még fejlődik. 
A kényelemhez szükséges összes szolgáltatás rendelkezésre áll itt: a Tagore sétány a Kékszalag versennyel, a borhetek, a Reformkor Fesztivál, villák (Vaszary, Jókai, Blaha Lujza, Annuska, Esterházy) gyógyhatású savanyúvíz források, a Horváth Ház, ahol az első Anna-Bált rendezték. A Monarchia nemeseinek is kedvelt találkozóhelye volt a Stefánia Yacht Egylet. 313 éve kezdte meg működését a füredi gyógyfürdő, amikor egy orvos elkezdte az ivókútban füröszteni a betegeit. 

A sétányon számos étterem, kávézó található.
A Balaton legrégebbi, jelenleg is használatban lévő hajójához, a Helkához köthető érdekesség: 1970-ben kitették a partra, presszóvá alakítottak, itt forgatták a Pogány Madonna egyik jelenetét is, majd Helka tiszteletére egy úr épített egy hajóformát tükröző épületet, kávézóval, étteremmel, szórakozóhellyel.
Ávor Zsuzsa tippjei:

„A hullámos Balatonnak legszebb ékessége, Füred lázas gyorsasággal változik át Magyarország büszkeségéve.”- írták 1889-ben.
A családok jó része már korábban is felkereste Füredet és amikor lehetőség adódott, saját nyaralót épített. Később a leszármazottak is így tettek. Ez ma sincs másként. 
Bárhol is vásárolnak ingatlant, Balatonfüreden vagy a periférián, az jó befektetésnek számít! Vannak kiemelt helyek a városon belül is, de a legfontosabb, hogy legyen itt ingatlanja (míg van eladó), hiszen az értékük századok óta csak nő.


  • Turisztikai látványosságok
  • Közbiztonság
  • Kikapcsolódási lehetőségek
  • Megélhetési költségek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Balatonfüred és környéke

Kiadó ingatlanok Balatonfüreden

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch