Helló, Budapest, III. kerület!

Budapest III. kerület ingatlan.com-os oldala

III. fotója

A fotót készítette: Neubrandt István

Budapest, III. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Budapest, III. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, III. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, III. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Pongrácz Éva fotója

Pongrácz Éva

15 éve az ingatlan.com-on

Pongrácz Éva oldala

A 3. kerület a hegyek és a Duna által határolt területen helyezkedik el. Észak felé érinti Budakalászt, déli irányban pedig a  
2. kerületet.
Több lakótelep kapott itt helyet, az óbudai, a Pók utcai, a kaszásdűlői, és a fővárosban a legnagyobb, a békásmegyeri. Békásmegyer, olyan, mint egy nagy falu. Mellette helyezkedik el Csillaghegy dunai és hegy felé eső területe, továbbá a Rómaifürdő családi házas övezete. Belső-Óbuda csodálatos ódon falai között megbújva találhatók új ingatlanok is.

Az egész kerületre jellemző a sok park, játszóterek, kutyafuttatók, kültéri kondigépek, és futópályát is találhatunk itt. A 3. kerület kiváló óvodákkal, iskolákkal, felsőoktatási intézményekkel rendelkezik, ezért ha a családok élethelyzete másik ingatlanba való költözést igényel, rendszerint a kerületben maradnak. A tömegközlekedés bármely lakóterületről néhány percnyire elérhető. A Fő tér és a közösségi házak is kulturális események helyszínei. A bevásárlási lehetőségek karnyújtásnyira vannak, pl. vásárcsarnok, élelmiszerláncok.


Pongrácz Éva tippjei:

Akik ebben a kerületben szeretnének ingatlant vásárolni, azok számára ajánlom,hogy vegyék fel a kapcsolatot egy helyi ingatlanirodával, annak érdekében, hogy minden szempontból megismerjék a kerület adottságait.

Fiatal pár számára ajánlom Óbuda központi részét. Kisgyermekes családok számára a legideálisabb a békásmegyeri lakótelep, óvodák, iskolák, játszóterek szempontjából.A legutóbbi jelentősebb fejlesztés a kerületben a Békásmegyeren lévő vásárcsarnok felújítása és az ehhez tartozó mélygarázs kialakítása volt.

  • Zöld felületek aránya
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Játszóterek mennyisége, minősége
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Budapest, III. kerület és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch