Helló, Budapest, I. kerület!

Budapest I. kerület ingatlan.com-os oldala

I. fotója

Budapest, I. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Budapest, I. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, I. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, I. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Budapest I. kerülete nem véletlenül kapta ezt a sorszámot, hiszen itt - a budai Várhegyen - született meg a város, itt volt évszázadokon át az ország központja. Ma is minden budapestinek a Vár jut az eszébe, ha a kerületről esik szó, annak ellenére, hogy más városrészekkel is találkozhatunk benne. A Duna bal partján lévő V. kerülettel együtt alkotja - átvitt értelmben - a város közepét. Az utcák szűkek, egyirányú forgalom jellemző, ami a régi idők hangulatát adja vissza.

A kerületben minden korosztály megtalálhatja a számításait. A Fő utcában, a Bem rakparton rengeteg étterem, kávézó található, ahol a fiatalok kikapcsolódhatnak. A családosok több csendes, kis forgalmú kertvárosi utca közül választhatnak. Rengeteg felújított játszótér, park található a kerületben. Három általános iskola, négy gimnázium, egy zeneiskola, emellett óvodák és bölcsődék is vannak itt. Aki megtapasztalja az I. kerület hangulatát, ragaszkodik a környékhez. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy itt a második legmagasabb az átlagéletkor. 


Az I. kerület területileg kis mérettel rendelkezik, így bármely részén lakunk is, élvezhetjük a kerület nyújtotta lehetőségeket. A Várban egy séta mindenkinek kellemes kikapcsolódás lehet, a gyerekek élvezhetik a felújított Mátyás király játszóteret. A Vízivárosban éttermek, kávézok, sörözők biztosítják a szórakozást. A kerület annyira exkluzív, hogy a lakások hosszútávú értéket képviselnek, így rendkívül jó befektetés.
 • Építészeti különlegességek
 • Turisztikai látványosságok
 • Közlekedés a kerületben és a belváros felé
 • Fejlődő közösségi terek
 • Bevásárlási lehetőségek
 • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
További ingatlanosok a térségben
Keresztesi Péter fotója

Keresztesi Péter

1 éve az ingatlan.com-on

Keresztesi Péter oldala
Az I. kerület legfőbb részei a budai Vár és környéke, a Naphegy és a Gellérthegy északi része.
Főbb közlekedési csomópontjai a Déli-pályaudvar, a Döbrentei tér és a Batthyány tér. Tömegközlekedése kiváló, Budapest bármely területe gyorsan megközelíthető.
Viszonylag kicsi a többi budai kerületekhez képest, de minden alapvető oktatási intézmény megtalálható itt, óvodák, általános iskolák, gimnáziumok és zeneiskola is. Nagy parkokból sincs hiány.
A Vérmező, a Tabán vagy a Gellérthegy ösvényei, kellemes sétákra alkalmasak. Sok étterem, üzlet, kávézó szolgáltatásait élvezhetik az itt lakók. A nagyobb bevásárlóközpontok - a Mammut és a MOM - a kerület határai mellett találhatóak.\r\n\r\n

Keresztesi Péter tippjei:

A Gellérthegyen egy Dunai panorámás-, vagy a Várban egy saját tulajdonú lakás egy olyan befektetés is lehet, amely örök érték. Az I. kerületi ingatlanok mindig a legértékállóbbak közé tartoztak akkor is, amikor máshol nagyot estek az árak. Így ha valakinek itt sikerül ingatlant vásárolnia, biztos lehet benne, hogy a legjobb helyen van a pénze.
 • Tiszta, gondozott utcakép
 • Építészeti különlegességek
 • Turisztikai látványosságok
 • Munkalehetőségek a kerületben
 • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Budapest, I. kerület és környéke

Eladó ingatlanok Budapest, I. kerületben

Kiadó ingatlanok Budapest, I. kerületben

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch