Helló, Mende!

Mende ingatlan.com-os oldala

Mende fotója

Mendén keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Mendei statisztikák

Mende irányítószáma: 2235

A grafikonon Mende lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Mende bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Hét domb ölelésében fekvő, varázslatos, festői szépségű község: Mende. Jóval szellősebb, meghittebb hangulatú, mint a közeli városok, viszont mindössze néhány kilométerrel van csak távolabb Budapesttől. Az M0-s autóúttól csupán tíz km a távolság a község központjáig. 

Szemet gyönyörködtető természeti környezet, rendezett utcák, takaros porták fogadják a főútról letérő látogatókat. Mende két fő részre osztható: Mende és Pusztaszentistván
A községben egy bölcsőde, két óvoda, egy iskola, két orvosi rendelő üzemel. 
A település aktív hagyományőrző élettel büszkélkedhet. Kettő vasútállomása van és számos távolsági busz áll meg a központban. 

Kettő földvár őrzi a múlt emlékeit: a Leányvár (3700 éves) és az Árpád-korból való Lányvár, amelyhez egy rejtelmes monda is kötődik (Mende-monda). A monda ihletéséből 2022-ben egy modern, izgalmas kalandregény született: T. Richolm: Az elsüllyedt kastély legendája. 
Mende kimondottan jó választás egy új élethez, Ön is biztosan elégedett lesz!

Mendén belül tulajdonképpen nem lehet rosszul ingatlant választani, már ami az elhelyezkedést illeti.
Kényelmi szempontból a legelőnyösebb Mende központja. Felkapott rész a szellős Kásavölgy. A központ felett található a Tanyák nevű településrész, ahonnan szintén bármi könnyedén elérhető. Új-Szentistván falusias, könnyed, remek panorámával. Pusztaszentistván pedig egy igazi ékszerdoboz saját vasútállomással. 
A községben több játszótér várja a gyerekeket, csodás tájak a kirándulókat.
  • Zöld területek mennyisége
  • Munkahelyek a közelben
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Munkalehetőségek helyben
  • Pezsgő belvárosi élet
További ingatlanosok a térségben

Mende és környéke

Eladó ingatlanok Mendén

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch