Helló, Budapest, II. kerület!

Budapest II. kerület ingatlan.com-os oldala

II. fotója

Budapest, II. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Budapest, II. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, II. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, II. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Mille-Case kft.

14 éve az ingatlan.com-on

Mille-Case kft. oldala

A II. kerület hegyes-dombos területen fekszik, egyedülálló módon közel a Belvároshoz, így könnyen az ország egyik legelőkelőbb lakóövezetévé nőtte ki magát. A kerület egyik sajátossága az, hogy a épületek zöme saját kerttel rendelkezik, köszönhetően a sok zöldterületnek. Éppen ezért tudják megtalálni a számításaikat, a fiatalok és az idősebbek is.

A lakók hétköznapjait megkönnyíti a Mammut, amely Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, de az újonnan kibővített Millenáris park is kikapcsolódási lehetőséget kínál az itt élőknek. A hegyvidéki területek szerelmesei a Hármashatár-hegy nyújtotta előnyöket élvezhetik. Aki egy kis feltöltődésre vágyik, a Szent Lukács Gyógyfürdőben kapcsolódhat ki. A történelmi múlttal, emellett gyönyörű panorámával rendelkező Gül Baba rózsakert pedig hosszútávú élményt jelenthet mindenkinek.

A kerületben 11 általános iskola, 2 zeneiskola, 10 óvoda és 6 gimnázium működik állami finanszírozással. A speciális lakossági igények miatt viszont jellemzően magasabb a magán és nemzetközi iskolák aránya.


Mille-Case kft. tippjei:

A II. kerületet bátran tudom ajánlani minden korosztálynak. Az Országúti és Vízivárosi területen rendkívül jó a tömegközlekedés és rengeteg a bevásárlási lehetőség. A Rózsadomb, Törökvész, Szemlőhegy és Vérhalom területe gyönyörű panorámának örvend, az északi (II/A kerület) pedig az igazi kertvárosi hangulatot tükrözi. Abban az esetben, ha a II. kerületben szeretné megtalálni otthonát, jó döntést hoz, mert itt tényleg jó élni és jó befektetésnek is számít!
 • Zöld felületek aránya
 • Csendes, nyugodt helyek
 • Kikapcsolódási lehetőségek
 • Fejlődő közösségi terek
 • Játszóterek mennyisége, minősége
 • Biztonságos kerékpáros közlekedés
További ingatlanosok a térségben
Keresztesi Péter fotója

Keresztesi Péter

1 éve az ingatlan.com-on

Keresztesi Péter oldala
A kerület két jól elkülöníthető részből áll. Az II/A és a kerület belső része között a Hűvösvölgy képez szűk átjárót. 
A Budai Tájvédelmi Körzet jelentős hányadát foglalja el a területnek, ahol számos nagyobb hegycsúcs található. Tömegközlekedéssel minden könnyen elérhető. A legnagyobb csomópontok a Széll Kálmán tér, illetve a hűvösvölgyi busz- és villamos végállomás. 
Az épületek nagyon sokszínűek, a polgári nagy lakásoktól kezdve, a hegyekre épült villákon, házakon, társasházakon, kívül a II/A területein épített sokfajta lakóházig minden megtalálható itt. A kerületben sok óvoda, általános iskola és gimnázium működik, de van zeneiskola is és ezek mellett nagyon sok magánoktatási intézmény is választható. Több bevásárlóközpont is elérhető pl. a Mammut.
A Rózsadomb lábánál, a Széll Kálmán térhez közel található a Millenáris Park, amely Budapesten egyedülálló kulturális-, kiállító-, szórakoztató-központ, számos csarnokkal és egy hatalmas parkkal.

Keresztesi Péter tippjei:

A Millenáris és a Mechwart liget környéke ideális fiataloknak és azoknak, akiknek fontos a Belváros közelsége. 
A II/A rész a természetközeli életérzést keresőknek ajánlható. A kettő közötti hegyvidéki városrészeket pedig azoknak ajánlom, akik egy zöld környezetben szeretnének élni, de közel a Belvároshoz.
 • Fejlődő közösségi terek
 • Zöld felületek aránya
 • Kikapcsolódási lehetőségek
 • Közlekedés a kerületben és a belváros felé
 • Regionális közlekedés elérhetősége
 • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Budapest, II. kerület és környéke

Kiadó ingatlanok Budapest, II. kerületben

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch