Helló, Badacsonytomaj!

Badacsonytomaj ingatlan.com-os oldala

Badacsonytomaj fotója

Badacsonytomajon keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Badacsonytomaji statisztikák

Badacsonytomaj irányítószáma: 8258

A grafikonon Badacsonytomaj lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Badacsonytomaj bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

midiTOURIST fotója

midiTOURIST

16 éve az ingatlan.com-on

midiTOURIST oldala
Badacsonytomaj városa három kerületből áll: Őrs, Tomaj és Badacsony. Településünk Révfülöp-Szigliget-Tapolca között központi helyen található.

Badacsonytomajra, vonattal, autóbusszal és a badacsonyi kikötőbe hajóval lehet eljutni, a település utcái pormentesített aszfaltburkolatúak bizonyos hegyi utak kivételével. 

Városunkban az emberek a szőlőművelésből, vendéglátásból és kiskertes gazdálkodásból élnek. Munkalehetőség van az önkormányzatnál, az iskolában és óvodában, valamint a bölcsődében, a Városüzemeltető Kft-nél, ezenkívül nagy létszámot foglalkoztat a 42 települést ellátó hivatásos tűzoltóság. Tapolcán, a járási székhelyen - ami 15 km-re található - szintén több ember talált munkát.

Településünkön van 21 fős bölcsőde, három csoportos  óvoda és általános iskola, ahol zenei és művészeti oktatás is folyik. Gyermek- és felnőtt orvos és fogorvos is van a településen, kórház Tapolcán és Keszthelyen (25 km) van, ahova városunk lakói tartoznak.

Öt élelmiszerbolt, elektromos- és vegyes-műszaki bolt, két autószerviz áll a lakosság rendelkezésére, pizzéria, nyolc étterem és sok borozó-büfé található településünkön.

Badacsonyban a borturizmus az első vonzerő, ehhez kapcsolódnak a Kéknyelű Virágzás Ünnepe, a Badacsonyi Bornapok, a szüreti fesztivál stb. Nem szabad elfelejtkeznünk a három strandról sem. 

Számtalan túralehetőség van a Badacsonyban és a badacsonyörsi hegyen, valamint a környező településekhez tartozó hegyeken.

Turisztikai látnivalók: Egry József (Kossuth díjas) festő kiállítása, a Szent Imre templom - Közép-Európa egyetlen kéttornyú háromhajós bazalt temploma-, Rózsakő - a hatalmas asztalszerű bazalttömb -, a Folly arborétum, Szigliget és Sümeg várai, a Káli-medencében a Kőtenger, a salföldi turisztikai látogatóközpont.

midiTOURIST tippjei:

Badacsonytomaj teljes területén értékállók az ingatlanok.

Badacsonyörsön és Tomaj felső részén a teljes kikapcsolódásra van lehetőség, a badacsonyi részen főleg a szórakozóhelyek a vonzóak az emberek részére.

Jelenleg Badacsonytomaj főutcáján van teljes rekonstrukció, valamint a hajóállomás környékét a Tátika épülettel együtt újítják fel. Előző évben a hegyre vezető „Kisfaludy” út lett kiszélesítve és felújítva.
  • Zöld területek mennyisége
  • Munkalehetőségek helyben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Fejlődő közösségi terek
  • Helyi hagyományok ápolása
  • Biztonságos járda használat
További ingatlanosok a térségben

Badacsonytomaj és környéke

Eladó ingatlanok Badacsonytomajon

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch