Helló, Tatabánya!

Tatabánya ingatlan.com-os oldala

Tatabánya fotója

A fotót készítette: Országalbum / Varga Mária

Tatabányán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Tatabányai statisztikák

Tatabánya irányítószáma: 2800

A grafikonon Tatabánya lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Tatabánya bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Tatabánya Komárom-Esztergom megye székhelye, a Gerecse és a Vértes hegység között elterülő egykori bányászváros. Múltjára ma már szinte csak a város fölött magasodó Csúcsos-hegy tetején felállított emlékmű, a Ranzinger Vince aknatorony-kilátó emlékeztet.

A város az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül. Ipari jellegét megőrizte, épületei, utcái, terei, parkjai viszont megújultak. A város köré cégek települtek, így bőven biztosított a munkalehetőség a környéken élőknek.

A város központjában található Vértes Center 2in1, a bevásárlás és szórakozás központja. De itt összpontosul a távolsági tömegközlekedés, a felújításra szoruló vasútállomás és a buszvégállomás is.
Közlekedés szempontjából Tatabánya elhelyezkedése kiváló, az M1 autópálya és a Budapest--Győr--Sopron--Ebenfurt vasútvonal egyaránt keresztülhalad a településen.

A Jászai Mari Színház és a Vértes Agórája kulturális programokkal látja el a várost.
A sportrajongók a megújuló Városi Sportcsarnokban, a Gyémánt Fürdőben, vagy a Kő-hegyen hódolhatnak sport iránti szenvedélyüknek. A természetkedvelők sem csalódnak: a túralehetőségek a Gerecsében és a Vértesben szinte kimeríthetetlenek.
A kertvárosias-, a falusias-, vagy a lakótelepi környezetet preferálók egyaránt találhatnak maguknak otthont.


Fiatal párok számára a kertvárosi és a bánhidai családi házas övezeteket ajánlanám.
Az ingatlanárak Tatabányán az utóbbi évtizedben jelentősen megemelkedtek és ez a tendencia tartósnak bizonyul.
Több közút megújult, emellett megépült a Tata -- Tatabánya közötti Által-ér-völgyi kerékpárút, amely elnyerte az év kerékpárútja címet 2020-ban.
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Zöld területek mennyisége
  • Munkalehetőségek helyben
  • Megélhetési költségek
  • Tiszta levegő
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
További ingatlanosok a térségben

Tatabánya és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch