Helló, Soltvadkert!

Soltvadkert ingatlan.com-os oldala

Soltvadkert fotója

Soltvadkerten keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Soltvadkerti statisztikák

Soltvadkert irányítószáma: 6230

A grafikonon Soltvadkert lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Soltvadkert bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kovács Alex

2 éve az ingatlan.com-on

Kovács Alex oldala
Soltvadkert egy 7400 fős kisváros Bács-Kiskun megyében, az 53-as és az 54-es főutak találkozásánál.  Kecskeméttől mintegy 45 kilométerre délnyugatra fekszik. 
A lakosság nagy része mezőgazdasággal, szőlő termesztéssel foglalkozik, itt található az ország legnagyobb kiterjedésű borvidéke. Éppen ezért nagy hagyománya van a városban a borversenyeknek, a borbemutatóknak. 
Az utóbbi időben szívesen költöznek ide fiatal párok és külföldi nyugdíjasok egyaránt, hiszen a környéken számos munkalehetőség van, illetve elérhető távolságra található a szomszédos város, Kiskőrös és a megyeszékhely, Kecskemét is. Soltvadkerten a mezőgazdaság mellett, több műanyagüzem és borászat is kínál munkalehetőséget az ideköltözőknek. Található itt bank, szupermarketek, divatüzletek, illetve az országosan is elismert Korona Cukrászda. 
Ez a rendezett kisváros folyamatosan fejlődik. 
Ennek köszönhetően nemrégiben felújították az üdülőövezetben lévő Vadkerti-tónál kialakított strandot. Az ország minden pontjáról érkeznek ide pihenni vágyók a strandszezonban. Az üdülőterületen számos nyaralót, hétvégi házat találunk, amelyek egy része bérelhető is. 
A strandon bicikli bérlési lehetőség is adott, így kihasználható a környéken szépen kiépített kerékpárút is. Gyönyörű vidékeket járhatunk be több 10 kilométeren keresztül két keréken. A nyári szezonban mindig nyüzsgő élet fogad minket a strandon, zenei és egyéb kulturális rendezvények várják a látogatókat.

Kovács Alex tippjei:

A városban egyaránt találunk kertes családi házakat és tégla építésű társasházakat is. A nyolcvanas években számos nagy alapterületű 2-3 szintes családi ház épült itt, amelyek ma is nagy népszerűségnek örvendenek vevői körben, hiszen ezek ideálisak a családalapításhoz. 
De ugyanígy igen keresett a „kádár kocka” jellegű ingatlan, amelynek fenntartási költsége jóval barátibb a fentebb említett 2-3 szintes háznál. 
Újépítésű lakások is találhatóak Soltvadkerten, bár viszonylag ritkán van belőlük eladó. Társasházi lakásokat szívesen vásárolnak nyugdíjasok a városkában. 

Az utóbbi időben rendkívüli módon fejlődött a strand és környezete. A város legvonzóbb idegenforgalmi nevezetessége a Vadkerti-tó. Már a múlt század elején kedvelt fürdőhely hírében állt, és ma is kellemes pihenést biztosít. A 70  hektáros vízfelület és környezete szolgálja az üdülők, horgászok és vízi sportok kedvelőinek kényelmét. Az 500 férőhelyes, partra nyíló, jól felszerelt kemping szolgáltatásait évente több ezren veszik igénybe. 
  • Fejlődő közösségi terek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Építészeti különlegességek
  • Pezsgő belvárosi élet
További ingatlanosok a térségben

Soltvadkert és környéke

Eladó ingatlanok Soltvadkerten

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch