Helló, Pásztó!

Pásztó ingatlan.com-os oldala

Pásztó fotója

Pásztón keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Pásztói statisztikák

Pásztó irányítószáma: 3060

A grafikonon Pásztó lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Pásztó bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Tariné H. Piroska fotója

Tariné H. Piroska

2 éve az ingatlan.com-on

Tariné H. Piroska oldala
Pásztó a Mátra és a Cserhát ölelésében található, Hatvan és Salgótarján között félúton, Budapesttől mindössze 80 km távolságra.
A főváros az M3-mas autópályán keresztül - autóval - körülbelül 45 perc alatt elérhető, illetve autóbusszal vagy vasúton is megközelíthető. 

A város fejlődése a mai napig is mozgásban van. Infrastruktúrája folyamatosan bővül. Egyre inkább családközpontúvá válik, olyan hellyé, ahol megfelelő színvonalon élhetnek az emberek.
Az elmúlt években, egyre többen költöztek a városba, a távolabbi megyékből vagy a határon túlról is.
A Mátra közelsége, a város fejlődése vonzza az embereket. 
Munkahelyek helyben és a város vonzáskörzetében is vannak, bár a lehetőségek száma szűk. 

A családoknak lehetőségük van állami és katolikus bölcsődék, óvodák, általános iskolák, továbbá kéttannyelvű gimnázium és a városban található Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény közül választani, igény szerint a gyermekük minél hatékonyabb fejlődéséhez.

A város postahivatallal, gyógyszertárakkal, háziorvosi-, kórházi szakellátással, üzletekkel, pékségekkel, bankokkal, könyvtárral stb. rendelkezik. 
Van Idősek Otthona és bentlakásos öregek otthona is. 
A helyi kórház jelenleg egynapos sebészeti-, emellett az idős-, a fekvő- illetve a rehabilitációs betegek ellátását biztosítja, akár fizikoterápiás ellátással is.

A városban nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrzésre. A helyi múzeum bővelkedik a múlt értékeit bemutató tárlatokban. A közművelődést a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ is segítik. 
Több régi, szép épület is található Pásztón, többek között a Szent Lőrinc plébániatemplom vagy az Oskolamester háza.

A városban kikapcsolódásra és sportolásra is van lehetőség: a strandfürdőben, ahol van egy csúszdapark is, illetve a jelenleg épülő uszodában és a felújított sportpályán is.

 Pásztó egy csendes, nyugodt, kisváros, szép utcákkal és közterekkel, ahol jó élni!

Tariné H. Piroska tippjei:

Pásztón a fiatalok és az idősek egyaránt megtalálhatják a számukra kedvező feltételeket. A város rendezettsége kor szerint vegyes, az idősek is szívesen veszik a fiatalabbak idetelepülését, illetve a fiatalok is befogadóak az idősebbekkel. Így igazán összetartó közösségi létforma van jelen a város lakói között. 

Az árakat a folyamatosan fejlődő infrastruktúra, a helyben elérhető oktatási- és szolgáltató  intézmények nagyban befolyásolják.
A hegyek közötti település, időjárási viszontagságoknak is jól ellenáll, így ebből a szempontból is kedvező választás. Emellett turisztikai vonzata is van. 

A belvárosi épületek csendes, nyugalmas életvitelt nyújtanak, a város más pontján lévő területekhez hasonlóan, ezért minden részen értékálló ingatlanokról beszélhetünk. 

Pásztón több hagyományos településrész elnevezés maradt fenn. Ilyenek pl.: a Büge, a Homok, a Rózsás, a Zagyvapart, a Fenek, a Máriatanya, az Alvég, a Muzsla stb.
- Muzsla egy szép üdülőövezet, amely a város szintjéhez képest magasabban helyezkedik el. Közkedvelt a csodás panorámájának köszönhetően. Ma már többen életvitelszerűen is lakják. A még megvásárolható épületek, földek,  javarészt más vidékről származó, itt befektető emberek érdeklődését is vonzzák.
Ugyanez elmondható a város többi eladó épületéről is, amelyek közkedveltek a Mátra közelsége és Pásztó helyi fejlődésének köszönhetően.

Pásztón többféle fejlesztés is történt az utóbbi időben. 
A Zöld-program itt is megvalósult, emellett épül a helyi uszoda, megújultak az általános iskolák és az óvodák épületei, a játszótér, a városi piac területe - ahol a helyi és a környékbeli árusok is értékesíthetnek -, kialakítottak egy kerékpárutat is.
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Közbiztonság
  • Munkalehetőségek helyben
  • Egészségügyi ellátás színvonala
További ingatlanosok a térségben

Pásztó és környéke

Eladó ingatlanok Pásztón

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch