Helló, Nyíregyháza!

Nyíregyháza ingatlan.com-os oldala

Nyíregyháza fotója

A fotót készítette: Országalbum / Vándormadár

Nyíregyházán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Nyíregyházai statisztikák

Nyíregyháza irányítószáma: 4400

A grafikonon Nyíregyháza lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Nyíregyháza bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Tokodi Ildikó

3 éve az ingatlan.com-on

Tokodi Ildikó oldala

A város 4 regionális fő közlekedési tengely metszéspontjában található. A térségi kapcsolatot ezek a főutak, valamint az M3 autópálya biztosítják.
A város belső és külső körútjait sugárirányú utak szelik át, vasútállomása az egyik legnagyobb forgalmat bonyolítja az országban. Ugyanakkor Nyíregyháza rendkívül fejlett tömegközlekedéssel rendelkezik, amit a buszhálózat lát el.

A város déli peremterületén 1997 óta működik a Nyíregyházi Ipari Park, amelyben elsősorban feldolgozóipari, elektronikai ipari tevékenység folyik. Olyan jelentős külföldi cégek települtek meg a szabolcsi megyeszékhelyen, mint az elektronikai iparban működő Electrolux vagy a műanyagipari Lego. A magyar vállalkozások közül jelentősnek tekinthető többek között a gumiabroncsokkal foglalkozó Marso – kapcsolódva a Michelin nyíregyházi gyárához –, valamint a Nyíregyháza Logistic Centrum Kft.

Az elmúlt években tapasztalható az ingatlanfejlesztések és -beruházások nagyarányú megléte is (pl. labdarúgó akadémia edzőközpont, uszodák, korcsolyapálya átadása, labdarúgó stadion kivitelezése).
A Jósa András Megyei Oktatókórház is a megyeszékhelyen található.

A településen számos bölcsőde, óvoda, valamint 17 középfokú oktatási intézmény és két felsőoktatási intézmény is működik (Nyíregyházi Egyetem, Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola).
A város gazdag programokat kínáló közművelődési és sport intézményekkel, közgyűjteményekkel, múzeumfaluval, állatparkkal, festői szépségű Sóstóval és magas színvonalú művészeti élettel büszkélkedhet.


Tokodi Ildikó tippjei:

A legfőbb árbefolyásoló tényezők a településen a központtól való távolság, a tömegközlekedés és az infrastruktúra.
Az ingatlanárak az elmúlt időszakban a növekvő beruházások által generált munkalehetőségek és a felsőoktatás miatt látványosan növekedtek. Gyakorlatilag jelen gazdasági helyzetben a település bármely részében értékállóak az ingatlanok.

A gyermekes családok zöme azokat a városrészeket választja, ahol az oktatási intézmények, orvosi rendelők és játszóterek is a közelben vannak.

  • Turisztikai látványosságok
  • Munkalehetőségek helyben
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Zöld területek mennyisége
  • Tiszta levegő
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Nyíregyháza és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch