Helló, Mezőtúr!

Mezőtúr ingatlan.com-os oldala

Mezőtúr fotója

Mezőtúron keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Mezőtúri statisztikák

Mezőtúr irányítószáma: 5400

A grafikonon Mezőtúr lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Mezőtúr bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Busi Péter fotója

Busi Péter

3 éve az ingatlan.com-on

Busi Péter oldala

Mezőtúr az Alföldön elhelyezkedő-, nagy kézműves hagyománnyal- és fazekas múlttal rendelkező kisváros, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szolnok és Békéscsaba között félúton. 

A városban több nagy vállalkozási is üzemel, amelyek elsősorban összeszerelő üzemeket működtetnek, ezáltal folyamatosan munkát biztosítva kb. 1000-1500 főnek. Mellettük az utóbbi időben sok 20-40 főt foglalkoztató vállalkozás létesült, amelyek különböző munkakörökben nyújtanak munkalehetőséget.

A városban működik bölcsőde, óvoda, általános iskola és több nagy múltra visszatekintő középiskola is.

Mezőtúr jellemzően kisvárosias jellegű, családi házakból áll, de találhatóak társasházak is a központban.

Vásárlási lehetőségként kisebb üzletek-, butikok-, illetve a szokásos szupermarketek érhetőek el. (Spar, lidl, Penny stb.)
A város rendelkezik kórházzal, -védőnői szolgálattal, -gyermek és felnőtt háziorvosokkal, -rengeteg modern játszótérrel, -szabadidőparkokkal, -sportpályával, -uszodával, -táncstúdiókkal, -edzőtermekkel.


Busi Péter tippjei:

Mivel a város kisvárosias jellegű, ezért bármelyik rész megfelelő családok számára, ugyanis túl nagy távolságok nincsenek a városon belül, ezenkívül mindenhol találhatóak kültéri játszóterek. Társasházi lakások elsősorban a Belvárosban találhatóak.

A fejlődést mutatja, hogy az elmúlt 15 évben 5 db új, modern társasház is épült a városban és jelenleg is folyamatban van egy kb. 80 lakásos lakópark építése. Emellett az elmúlt 2-3 évben az ingatlanárak is rohamosan növekedtek a folyamatos kereslet miatt.

  • Építészeti különlegességek
  • Zöld területek mennyisége
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Mezőtúr és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 General Terms and Conditions Privacy Policy DSA Impressum Cookie handling Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch